Sunday, July 11, 2010

Gathering Geng Blogger

"mermerise"


Gathering Geng Blogger yang telah berlangsung pada 10 julai 2010 yang lalu telah dihadiri oleh pusher dan blogger-blogger yang lain.Walaupun kehadiran tidak seperti yang dijangkakan program nie tetap berjaya dijalankan dengan baik sekali...
gathering ini merupakan kali pertama diadakan dan bertempat di Taman Cabaran putrajaya.lokasi yang agak jauh dan tidak pernah dikunjungi sebelum ini telah menyebabkan pusher mengambil keputusan untuk memulakan perjalanan seawal 8.00am bagi memastikan tiba di lokasi sebelum pukul 10.00am tetapi pemanduan yang berhati-hati dan mengikut had laju serta kesesatan yang dihadapi menyebabkan kelewatan berlaku..
Program dimulakan dengan pengenalan diri antara blogger-blogger yang hadir (ice breaking).memang menarik,blogger-blogger yang hadir semuanyan terdiri dikalangan yang mempunyai profesion yang baik dan ada yang masih belajar...rasanya pusher sorang kot yang pendidikan rendah..hihi..
Program diteruskan dengan membentuk beberapa kumpulan dan mengadakan aktiviti bermain teka-teki..pusher diletakkan di kumpulan satu yang mempunyai markah paling rendah dalam game tersebut...nak harap pusher jawab teka-teki itu memang xdlah sebab pusher memang tak boleh pikir dah...blur je...
Selepas dah puas gelakkan orang sesi bergambar plak...memang gempak...first time meyh amik gambar macam tuuu....excited la jugak tp xleh tunjuk...malu..Selesai bergambar maka habislah sesi di sebelah pagi....Gathering nie ada 2 sesi,pagi dan petang...selepas berehat dalam pukul 3.00pm,sesi kedua dimulakan dengan mendengar nasihat,pandangan dan pengalaman seorang blogger yang berpengalaman,adalah sedikit sebanyak info yang diperolehi..selepas itu sesi diteruskan dengan penerangan bahagian teknikal oleh blogger famous,bab nie pusher memang failed,apa yang diterangkan adalah sikit-sikit paham tapi yang xpahamnya memang banyak...
Sesi terakhir adalah sesi berkongsi pengalaman dan pendapat antara blogger-blogger antaranya penerangan mengenai penggunaan CDN yang lagi la pusher xpaham...jangan mara ye...
Akhir program adalah sesi mengambil gambar beramai-ramai...memang happening gathering ini dan sangat-sangat dialu-alukan jika ada gathering akan datang...Melaka adalah lokasi yang menarik untuk gathering seterusnya...(promote sikit)
~SEKIAN~

8 comments:

aiin said...

wah2 dah ade kemajuan la faisal ni . welldone dude ! collect la ilmu dari otainess blogger n teruskn mnjadi blogger yg tegar ya ! dah hawt jgn lupe aiin ye ? chaiyok3 !

Pusher Aries said...

thnks aiin...aiin bnyk ajar faisal meyhhh...mane leh lupa...dnt wrry ya...hihi

nur hidayah isa said...

sy pon tak phm sal CDN..haha...tp malu nk tnye

Hazzy Ishak said...

saya pun tak paham pasal CDN tu jugak. mungkin dah letih sgt kot.hehe

Pusher Aries said...

nur hidayah:-huhu...jgn tnye sy ye...

hazzy:-aik egt pusher sorang je xpaham...gmai rupenya..hehe

Pusher Aries said...

nur hidayah n hazzy :-egt pusher je xpham...gmi rupenye.huhu

Ery Farieha said...

time CDN tu mengantuk gle
x fokus
ahahaha

Pusher Aries said...

mkn je,cmne nk fokus...hehehe